Du er her: Forsiden >> Træning & Instruktion >> Sporinstruktion

Vildtspor

Blod til selvtræning (både okse- og vildtblod) kan købes i Hundeskålen eller kontakt Anne-Sofie Løwe eller John Bøgelund.

sporarbejde

Er du ny i klubben, eller har du fået ny gravhund, eller har du blot et ønske om at prøve noget ekstraordinært spændende sammen med din gravhund? Ja, så er spordisciplinen lige noget for både dig og din gravhund. Ligegyldigt om din gravhund viser sig at være perfekt til det med spor eller ej, så vil I med garanti få nogle dejlige stunder i skoven sammen med os andre. Din gravhund vil elske dig overalt på jorden, og du vil få rigelig med frisk luft i lungerne og motioneret kroppen og det er jo ikke så ringe endda.

Spor er den brugsdisciplin man kan starte tidligst med, helt ned til 3-4 måneder gammel.

Spor er også en af de discipliner med gravhunden hvor man kan være to om det. Så hvis kæresten, manden, konen, partneren, eller et af de lidt større børn, gerne vil være med er det en rigtig god ide. Det bedste er at en bliver fast fører af gravhunden og at den anden lægger spor.

For at få mest ud af instruktionen anbefales det at hunden er fortrolig med en almindelig dansk skovbund. Det vil sige: Ud at gå ture i skoven uden for skovstierne, så hunden ikke bliver overrasket over det første blad der bevæger sig eller duften af mus mm. Gerne i snor (det skal de jo være de fleste steder, og gerne en lang snor 4-6 m. men ikke en flexline), så den også får fornemmelsen at det ikke kun er sjov og ballade men som forberedelse til “arbejde”.

Instruktion nybegynder

Vi afholder sporinstruktion for nye gravhunde og ejere. Vi starter med to gange på træningsområdet i Slangerup efterfulgt af tre gange i skoven.

Første gang starter dagen med en kort teoretisk intro, og vi vil kigge på hvad der skal bruges af materialer, til både hund og menneske. Herefter vil der være nogle praktiske øvelser, og vi slutter af med at gå de første skridt på et lille spor eller måske to lagt med “slæb”. I får løb med hjem til selvtræning over de næste uger.

Vi følger op lørdagen efter. Her vil vi igen gå et lille spor eller to lagt med slæb.

Så mødes vi tre gange i skoven. Der lægger vi første gang spor med slæb, men i løbet af de tre gange skifter vi gradvist til lægning af blodspor. Men alt på hundens præmisser! Der vil tillige være mulighed for at følge med på et af "proffernes" spor, hvilket anbefales da dette kan være meget lærerigt.

Hvor og Hvornår

Træningsområdet i Slangerup.

 • Lørdag d. 16. marts kl. 10:00 til ca. 12:30.
 • Lørdag d. 23. marts kl. 10:00 til ca. 12:00.

Slagslunde Skov, Gulbergvej.

 • Lørdag d. 6. april kl. 10:00 til ca. 13:00.
 • Lørdag d. 13. april kl. 10:00 til ca. 13:00.
 • Lørdag d. 4. maj kl. 10:00 til ca. 13:00.

Pris

Kr. 350,- inklusive løb, drypflaske og blod.

Tilmelding

Tilmelding skal ske via vores elektroniske tilmeldingsformular.

For mere information kontakt: Mirjam Hoogeveen eller send en email på spor@nsdgk.dk.

Instruktion øvede/fortsættere

Vi tilbyder nu mere instruktørstøtte til de øvede, hvorved vi kan tage fat i ønsker eller problemer førerne måtte have. Når vi mødes i skoven, bliver førerne delt op i 2 mands-hold med en instruktør. Så lægger vi spor med okseblod, maks. 3-400m, og 2-3 knæk. I 2019 påtænker vi speciel fokus på kassen, knæk uden blod og for dem der gerne vil igang med færtsko også sløjfen.

Så ventes der 2-3 timer, men det giver blot mulighed for at følge med nybegynderne fra kl. 10:00. Man kan se hvordan de lægger små spor med slæb eller blod - man kan altid lære noget ved at følge andre - også nybegyndere. Efter en lille kaffepause, kan vi så se hvordan nybegynderne går.

Omkring 12:30 går vi sporene med instruktører og evt. nybegyndere der gerne vil se hvordan "profferene" går. Og vi kan så tage hjem henad kl. 14:00, efter en forhåbenligt god og lærerig dag i skoven.

Hvor

Slagslunde Skov, Gulbergvej.

Hvornår

 • Lørdag d. 6. april.
 • Lørdag d. 13. april.
 • Lørdag d. 4. maj.

Alle gange kl. 9:00 til ca. 14:00.

Pris

Kr. 250,- inklusive løb og blod – husk din drypflaske.

Tilmelding

Tilmelding skal ske via vores elektroniske tilmeldingsformular.

Vejret

Vejret spiller selvfølgelig en rolle for hvor "let" en hund kan følge et spor. Et godt sporvejr er ingen vind, en let fugtig skovbund og ikke for varmt.

Vejret

Til højre ses vejrudsigten for de næste 5 dage for Nordsjælland. Hvis du klikker på den bliver du sendt til DMIs hjemmeside hvor du kan finde flere detaljer om vejret.

Men næsten ligegyldigt hvordan vejret er så vil vi gennemføre sporinstruktionen - det er blot et spørgsmål om at tage fornuftigt tøj på! Vores brug af skoven til instruktion er dog betinget af at vi ikke lægger spor når der er sne. Så derfor vil vi være nødt til at aflyse instruktionsdage hvor der er sne, og så forsøge efter bedste evne at finde en erstatnings dag.

Regn kan være forstyrrende, eller helt ødelægge det. Regn er ofte mere irriterende for føreren end for hunden. Så hvis man ikke har en rigtig stuehund, der ikke kan "tåle" regn, skal det ikke afholde dig fra at gå spor. Men alt med måde, det er dødsdømt at lægge et 1000 m. spor og så lade det styrtregne de følgende 2 døgn før man går det. Sporet bliver meget "bredt", altså flyder ud i skovbunden og kan næsten forsvinde helt.

Sne er en anden forhindring; på flere måder. Det hjælper ikke at ligge et spor og så lade der falde 5 cm sne oven på det - det er dødsdømt. Man skal også tage hensyn til andre skovgæster; og det ser ikke godt ud med røde plamager rundt om i skoven - folk kan tro alt muligt og alarmere skovfogeden om at der er sket noget uhyggeligt i skoven. Men kan man finde en skov der ikke har andre gæster, så kan det være lærerigt at se sporet og sine egne fodspor helt tydeligt når man går sporet. Endelig kan sneen være så dyb at hunden (og føreren) vil have store problemer med bare at komme frem. Og lad os bare se de i øjene: en gravhund har ikke forfærdeligt lange ben.


Find os på Facebook

Facebook

DGK Nordsjælland vil også være med på Facebook og har defor oprettet en Facebook-gruppe. Gruppen er for alle. Man behøver ikke være medlem af DGK eller komme i klubben, men blot være interesseret i, hvad der rører sig i DGK Nordsjælland.

Gruppen er oprettet med det formål at give alle med tilknytning til DGK Nordsjælland mulighed for at følge med i og selv give informationer om aktiviteter i gravhunderegi. Ligger du inde med nogle gode billeder, har du nogle ideer eller spørgsmål, så hold dig endelig ikke tilbage. Lad os vise hinanden, hvorfor vi elsker vores gravbasser så uendelig højt.

Gruppen administreres af medlemmer i udvalget og vi har formuleret et enkelt, men vigtigt regelsæt for denne gruppe.

 • I dette forum er alle ligeværdige medlemmer
 • Vis respekt og vær høflig, når du skriver her
 • Administratorer forbeholder sig ret til at slette indlæg af stødende karakter, nedsættende kommentarer, skældsord og lignende.

Vi findes her eller gå på Facebook og søg på “DGK Nordsjælland”.

Feedback
Kommentar til denne side?
Hvis du har en kommentar til denne side, ris eller ros eller ikke fandt hvad du forventede så lad os høre, så vi kan gøre det bedre næste gang du kommer forbi.

Din E-mail: