Du er her: Forsiden >> Træning & Instruktion >> Lydighed


Så har vi åbnet for tilmeldinger til efteråret 2024.

Lydighedstræning efterår 2024

Lydighed

Det vigtigste for trænerne er, at det både er sjovt og hyggeligt både for hund og fører samtidig med, at resultaterne også skal hjem.

Hvornår

Vi starter efterårets lydighedshold torsdag den 22. august og fortsætter hver torsdag til og med torsdag den 10. oktober. Herudover er der en obligatorisk teoriaften for alle, som starter på hvalpeholdet eller ikke har deltaget på vores lydighedshold tidligere. Alle er velkommen til teoriaftenen, hvis du/I f.eks. ikke har kunnet deltage tidligere.

Teoriaftenen vil denne gang foregå online tirsdag den 20. august kl. 19.00. Dette er en ny måde at holde den på, men det skyldes den manglende tilslutning sidste gang. Det afholdes på Teams af Grete Hyldig og er det samme spændende og lærerige foredrag, som Grethe plejer at holde. Mere om dette senere, når I får besked om holdfordelingen. Deltagerne bliver registreret for at blive godkendt til træning. Det er en opstramning, men vi modtager også krav fra Dansk Kennel Klub om forbedrede vilkår for hundene. Tilmeldingsgebyret betales ikke tilbage.

Den første træningsaften, torsdag den 22. august, møder alle hold kl. 18.00 til fælles start på den nye sæson og orientering om pladsen. Dog skal holdene, der starter kl. 17.00 selvfølgelig møde kl. 17.00. I ”Hundeskålen” er der gratis kaffe på kanden, øl og vand kan købes.

Da det er svært at forudsige, hvor mange tilmeldinger, der kommer, vil der som udgangspunkt blive oprettet 2 hvalpehold og 1 på hvert af de øvrige niveauer. Hvis det ikke er nok, vil det være muligt at oprette flere hold, og måske kan vi blive nødt til at rokere lidt rundt på holdfordelingen for at få plads til alle.

Hvor

Alle hold træner på træningsområdet Hørup Skovvej 7 i Slangerup (ved speedwaybanen).

Tilmelding

Tilmelding sker via den elektroniske tilmeldingsformular.

Kontakt

Du er velkommen til at kontakte Lise Ipsen eller de enkelte trænere for mere information.

Lydighed 1 - Hvalpe

I løbet af de 8 træningsgange vil I blive præsenteret for lydighedsteori, hverdagslydighed, kontaktøvelser, aktiveringsøvelser, socialisering, tricks, mentale udfordringer, miljøtræning og meget andet.

OBS! Der er obligatorisk teoriaften tirsdag den 20. august kl. 19.00, som afholdes online (se ovenfor).

For hold 1A vil instruktionen vare ca. 1/2 time, hvorefter holdet går ind på terrassen med træneren, hvor der er kaffe/te og hygge. Her gennemgås aftenens instruktion og træningen, som hundeejerne skal arbejde med hjemme. Der gives gode råd og svares evt. på spørgsmål. Hunden må godt komme med, hvis den er utryg ved at være i bilen alene.

Til træningen får I brug for et placeboard, en plade med ca. 7 cm høje ben, beklædt med et skridsikkert materiale, f.eks. kunstgræs, ca. 40 x 40 cm eller 40 X 60 cm. Det er nemt selv at lave, men kan også bestilles på pladsen. Derudover en fløjte, ACME 210 ½.

Lydighed 1 A - Hvalpe, 3 - 6 måneder
Torsdage kl. 17:00 - 17:45
Lydighed 1 B - Hvalpe, 6 - 12 måneder
Torsdage kl. 18:00 - 18:45
Instruktør
Anelise Castenskiold.
Antal hunde
Max. 8.
Pris
Kr. 675,-

Lydighed 2 - Begyndere

Vi arbejder videre med øvelserne fra hvalpetræningen og øger langsomt sværhedsgraden. Der vil bl.a. indgå øvelser som: Stå, sit og dæk, tandvisning, gå pænt med og uden line og forskellige kontaktøvelser.

Der bliver også tid til lidt leg og mentale udfordringer for hund og fører. Vigtigst af alt: Alle hygger sig og har det godt, mens vi er sammen 8 gange i alt.

Der er obligatorisk teoriaften, hvis du ikke har deltaget i dette tidligere. (Se ovenfor).

Mange af hvalpene fra efterårsholdene er nu så dygtige, at de skal have lidt større udfordringer.

Der oprettes 2 hold, hvis der er mere end 8 tilmeldinger.

Lydighed 2 - Begyndere
Torsdage kl. 18:00 - 18:45
Instruktør
Grethe Hyldig
Antal hunde
Max. 8
Pris
Kr. 600,-

Lydighed 3 - Fortsættere

Ida tager fat i følgende øvelser: Stå, sit og dæk, gå pænt, stillingsskift, kontaktøvelser, indkald, spring, tandvisning og starten til apportering. Lidt sjov vil der også være plads til. Der er 8 træningsgange i alt.

Hvis du ikke har deltaget i en teoriaften tidligere er du velkommen til at følge online programmet den 20. august (se ovenfor).

Der oprettes 2 hold, hvis der er mere end 8 tilmeldinger.

Lydighed 3
Torsdage kl. 18:00 - 18:45
Instruktør
Ida Thyssen
Antal hunde
Max. 8
Pris
Kr. 600,-

Sirius Tricks Stjerne

For hunde, der har gået til lydighed i nogle år, for hunde der gerne vil arbejde og for hunde, der kan arbejde frit – evt. i lang snor, er der kommet et nyt træningstilbud, Sirius Tricks Stjerne. Hundene skal være min. 8 mdr. for at deltage, ellers er der ikke krav om særlige forudsætninger.

Vi træner små samarbejdende og tillidsskabende tricks øvelser.

Vi træner de øvelser, der indgår i DKK’s færdighedsprøver ” Sirius Tricks Stjerne” konceptet udviklet af DKK. Se mere i beskrivelsen her på hjemmesidens forside, Gravhunden nr. 3-24 og evt. på DKK.

Vi træner glæde og smil hos både hund og fører!

Det forventes, at du hjemme træner de øvelser, vi gennemgår om torsdagen, ellers bliver det for svært at følge med.

Er du i tvivl, om det er noget for dig og din hund, så ring endelig inden du melder dig til: Helle Fischer.

På kurset får I brug for et placeboard, en plade med ca. 7 cm høje ben, beklædt med et skridsikkert materiale, f.eks. kunstgræs. Det er nemt at lave selv, men det kan også bestilles og købes på pladsen. Der vil være 2 størrelser at vælge imellem: 40 x 40 cm og 40 x 60 cm. Bestilles hos Helle.

Der er ingen træning torsdag den 12. september.

Sirius Tricks Stjerne
Torsdage kl. 18:00 - 18:45
Instruktør
Helle Fischer
Antal hunde
Max. 6
Pris
Kr. 600,-

Find os på Facebook

Facebook

DGK Nordsjælland vil også være med på Facebook og har defor oprettet en Facebook-gruppe. Gruppen er for alle. Man behøver ikke være medlem af DGK eller komme i klubben, men blot være interesseret i, hvad der rører sig i DGK Nordsjælland.

Gruppen er oprettet med det formål at give alle med tilknytning til DGK Nordsjælland mulighed for at følge med i og selv give informationer om aktiviteter i gravhunderegi. Ligger du inde med nogle gode billeder, har du nogle ideer eller spørgsmål, så hold dig endelig ikke tilbage. Lad os vise hinanden, hvorfor vi elsker vores gravbasser så uendelig højt.

Gruppen administreres af medlemmer i udvalget og vi har formuleret et enkelt, men vigtigt regelsæt for denne gruppe.

  • I dette forum er alle ligeværdige medlemmer
  • Vis respekt og vær høflig, når du skriver her
  • Administratorer forbeholder sig ret til at slette indlæg af stødende karakter, nedsættende kommentarer, skældsord og lignende.

Vi findes her eller gå på Facebook og søg på “DGK Nordsjælland”.

Feedback
Kommentar til denne side?
Hvis du har en kommentar til denne side, ris eller ros eller ikke fandt hvad du forventede så lad os høre, så vi kan gøre det bedre næste gang du kommer forbi.

Dit navn:
Din E-mail: