Du er her: Forsiden >> Træning & Instruktion >> Vandapport

Vandapportering 2022

vandapport

Kursus i vandapportering er for tidligere trænede hunde og nye hunde over 12 måneder. Formål er dels træning til vandapporteringsprøven med championat DKVPCH, - men også at vise omverden at gravhunden er en alsidig lille jagthund, der kan løse jagtrelaterede opgaver med afsøgning af område, apportering fra vand og et marksøg. Vi afholder i år den fjerde officielle prøve i Nordsjælland.

På en træningsaften for hver hund lejlighed til at prøve mindst 2 delmål i prøven, og alle hunde kommer i vandet for at apportere. På holdet hjælper vi hinanden, nogen lægger marksøg spor, andre træner søg langs bredden. Der er også tid til social hygge med kaffe og når vejret er godt tændes grillen.

En træningsaften starter kl. 17:00 og slutter kl. 21:00. Mødetidspunkt aftales via Facebook, nogen ønsker en tidlig træning og at komme tidligt hjem, andre kommer senere efter job og kan blive til senere på aften. Primært er det at hver hund får sin tur med ”personlig” træning hver aften. På holdet hjælper vi hinanden i små grupper, med at træne til de forskellige delmål når vi er ved søen.

Nuværende er kursusdage som nedenstående, dertil plejer vi at have et par ekstra sektioner med en lydighedstræner, en jæger. Hunden skal kunne grundlæggende lydighed, komme på indkald, tage plads.

Det vigtigste er at hunden kommer på indkald, vi bruger halsbånd og liner i vandet.

Efter ønsker, problemer, udfordringer arrangerer vi ekstra træning. Før prøven skal vi i år have en træning, evt. i en weekend ved en anden sø, - så hundene også får erfaring i nye omgivelser. Vi kan også beslutte at træne dirigering, apport indlæring på området i Slangerup.

Vandapportering er en dejlig aktivitet, til stor glæde for hunden, det er så typisk at se hundens glæde når den kommer ud af bilen, - det kan ikke gå for hurtigt med at komme til vandet. Denne passion er nogle gange en udfordring i træningen, alt om lydighed glemmes. For os deltagere giver det mange hyggelige stunder hvor der tales om gravhunde og alle mulige andre emner, vi har det meget hyggeligt med solnedgang og gang i bålet.

Hvornår

Træningsaftener i sæson 2022:

Første to gange på træningsområdet i Slangerup kl. 19:15 - 20:00 ved Helle Fisher. Gennemgang af delprøve elementer og grundlæggende lydighed og apportering:

 • Torsdag den 7. april.
 • Torsdag den 28. april.

Sted: Daverød Dam (Tikøb), alle gange kl. 17:00 - 21:00:

 • Onsdag d. 11. maj
 • Onsdag d. 25. maj
 • Onsdag d. 8. juni
 • Onsdag d. 24. august
 • Onsdag d. 31. august
 • Onsdag d. 7. september
 • Onsdag d. 21. september

Er der ønsker og behov, aftaler vi separat ekstra træningsaftener. Ved godt vejr medbringer vi lidt til grillen, dette aftaler vi indbyrdes fra gang til gang.

Den første hund starter kl. 17:00 og øvrige møder ind med ca. 20 minutters mellemrum, Tider disponeres på Facebook og folk med job får de seneste tider.

Pris

Kr. 400,- per deltager.

Tilmelding

Tilmelding skal ske via vores elektroniske tilmeldingsformular.

Husk

Vi afholder brugsprøve lørdag den 25. september 2022.

Kontakt

Du er velkommen til at kontakte Erik Hansen for mere information.


Find os på Facebook

Facebook

DGK Nordsjælland vil også være med på Facebook og har defor oprettet en Facebook-gruppe. Gruppen er for alle. Man behøver ikke være medlem af DGK eller komme i klubben, men blot være interesseret i, hvad der rører sig i DGK Nordsjælland.

Gruppen er oprettet med det formål at give alle med tilknytning til DGK Nordsjælland mulighed for at følge med i og selv give informationer om aktiviteter i gravhunderegi. Ligger du inde med nogle gode billeder, har du nogle ideer eller spørgsmål, så hold dig endelig ikke tilbage. Lad os vise hinanden, hvorfor vi elsker vores gravbasser så uendelig højt.

Gruppen administreres af medlemmer i udvalget og vi har formuleret et enkelt, men vigtigt regelsæt for denne gruppe.

 • I dette forum er alle ligeværdige medlemmer
 • Vis respekt og vær høflig, når du skriver her
 • Administratorer forbeholder sig ret til at slette indlæg af stødende karakter, nedsættende kommentarer, skældsord og lignende.

Vi findes her eller gå på Facebook og søg på “DGK Nordsjælland”.

Feedback
Kommentar til denne side?
Hvis du har en kommentar til denne side, ris eller ros eller ikke fandt hvad du forventede så lad os høre, så vi kan gøre det bedre næste gang du kommer forbi.

Dit navn:
Din E-mail: